Blunda aldrig för rasens historia och avel

Publicerad 2014-06-25 15:10:11 i "Kamphunden", Allmänt,

"Man säger att viss typ av olämpliga ägare dras till muskelhundar – varför? Jo, för att media har gett oss alla ett kvitto på att hundar med det utseendet är farliga. Och de som är ute efter en farlig hund nappar förstås på denna marknadsföring och skaffar sig en sådan hund. På köpet fick vi dock ännu en typ av ”kamphundsägare”, de som vill visa världen hur underbar en sådan hund kan vara, hur bra den kommer överrens med andra hundar och hur allmänt snäll och go denna hund är. Man förnekar hundens bakgrund och genetiska arv och lever under mottot ”Hunden blir vad man gör den till. Alla hundar kan bli kamphundar i fel händer.” Tyvärr kan det gå lika fel för en sådan hundägare också, man måste känna till hundtypens förflutna för att hantera och träna sin hund på rätt sätt. Blod är ju trots allt tjockare än vatten."
 
Hittade det här stycket i en text på "Kennel Ruffwoods" blogg.. Tycker det är något alla bör tänka på, inte bara gällande dessa typer av hundar, utan verkligen alla hundraser, från chihuahua till irländskvarghund. Läs på vad det är för hund du skaffar. Läs resten av texten här, superbra skrivet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Jag som driver bloggen heter Nichole och är diplomerad hundinstruktör, klickerinstruktör och rallymixinstruktör. Jag arbetar under Hundens Utbildningsakademi och är stationerad i Östersund. Jag erbjuder kurser och rådgivning. I bloggen får du följa mina tankar och upplevelser, om hundar och allt som rör sig däromkring.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela